Je interieur aanpassen aan het seizoen

Onze trendwatcher Alexandra Besuijen spot dé woonclichés van dit moment. En daarmee houdt ze ons een – soms confronterende – spiegel voor. Deze week: een nieuwe inrichting voor elk seizoen.

Er zijn mensen die 2 keer per jaar hun interieur aanpassen aan het seizoen. Nee maar écht. En nee, ik ken ze ook niet, maar in de woon- en damesbladen en zeker op Pinterest spot ik ze regelmatig. Dat gaat dan vergezeld met koppen als ‘Haal de zomer in huis met zonnig geel’ of ‘Wonen in warm winters wit’ en dan moet je iets met kussentjes doen en met vazen enzo. En je muur in de kleur du saison verven…

Ik begrijp het wel een beetje – als het eind september is, wil ik chrysanten op tafel en mandarijnen en waxinelichtjes. En dan haal ik inderdaad mijn chunky dekentje weer van zolder en heel misschien koop ik dit jaar nu eindelijk eens zo’n Texelse schapenvacht.  En wordt het weer maart, dan wil ik narcissen door het hele huis en krijgt het kussen met het hertje in de sneeuw een fris gestreept hoesje. Maar dat is het wel zo’n beetje. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om 2 keer per jaar de kleur van mijn muur aan te passen aan het kleurenthema van het seizoen. Ik kijk wel uit. 

Trouwens, zo makkelijk is het helemaal nog niet om te weten te komen wat de juiste kleur is. Voorheen dicteerde kleureninstituut Pantone dé kleur van het jaar en dat was het dan. Voor dit jaar was dat, u weet het vast nog, ultraviolet. En het jaar daarvoor was het een tamelijk fletse avocado-groen, dat herinneringen aan zeer gedateerde wastafels opriep. Niet echt aangeslagen gelukkig.

 

AVG instellingen

De AVG privacywetgeving schrijft voor dat een website bezoeker zelf mag bepalen welke cookies wel en niet opgeslagen mogen worden. Cookies zijn kleine bestandjes die op je website worden weggeschreven. Ze dienen ervoor om 1) je bezoek aan onze website te versnellen en 2) voor ons om meer te weten te komen waar onze bezoekers vandaan komen en waar ze naar kijken.

Privacy verklaring | Sluiten
Instellingen