Lees dit eerst voordat je met de sloophamer aan de haal gaat

Dus je hebt een bouwdepot. Het grote slopen kan beginnen. Maar voordat je de sloophamer ter hand neemt is het wel zo handig om het papierwerk op orde te hebben.

 

  1. Bewaar altijd rekeningen en bonnetjes, zodat je kunt aantonen wat je hebt uitgegeven en waaraan (dat is ook handig voor de Belastingdienst).
  2. Declareren doe je door de daarvoor beschikbare formulieren naar je geldverstrekker op te sturen. Het bedrag wordt, als je het hebt voorgeschoten, direct op je rekening gestort of kan rechtstreeks naar de leverancier worden overgemaakt. Let wel: het proces kan per verstrekker anders werken. Soms mag je zelf niet voorschieten, soms wel. Laat je dus goed informeren over het hoe en wat van jouw bouwdepot.
  3. Vaak kun je tot maximaal twee jaar na het afsluiten van je hypotheek gebruik maken van je bouwdepot, al kan dat per bank variëren. Laat je goed informeren.
  4. Heb je een NHG-hypotheek dan ligt het maximale hypotheekbedrag op € 245.000. Daarnaast kun je nog bijkomende kosten of verbouwingskosten meefinancieren, afhankelijk van de koopsom en waarde van je huis. Van plan om energiebesparende maatregelen te treffen? Dan kun je extra lenen, mits het wel echt aan die voorzieningen wordt besteed.

AVG instellingen

De AVG privacywetgeving schrijft voor dat een website bezoeker zelf mag bepalen welke cookies wel en niet opgeslagen mogen worden. Cookies zijn kleine bestandjes die op je website worden weggeschreven. Ze dienen ervoor om 1) je bezoek aan onze website te versnellen en 2) voor ons om meer te weten te komen waar onze bezoekers vandaan komen en waar ze naar kijken.

Privacy verklaring | Sluiten
Instellingen